Opleidingen

Een verkeersongeval, een ongelukje thuis, op school of op het werk, en wat dan?!
Wat staat mij te doen?
Het zal je kind maar wezen!
Lotus slachtoffer met een verwonding
Zorg dat het u niet overkomt om op zo'n moment met de handen in het haar te zitten. Zorg dat u op zo'n moment wéét wat u wel en niet kunt doen!

Ondanks de schrik die ook u op dat moment overkomt moet u een slachtoffer, dat naar alle waarschijnlijkheid behoorlijk ontredderd is, hulp kunnen bieden, het liefst als getraind EHBO-er. Stel ... u bent zelf slachtoffer. Dan wilt u toch ook dat er iemand komt die niet in paniek rondloopt maar hulp kan bieden, al is het maar door geruststellende woorden, een adequate hulpaanvraag voor ambulance en/of politie of door iemand te verwittigen?

Hulpverlening kent verschillende aspecten en vormen.
Met een EHBO-opleiding wordt u niet alleen daarop geattendeerd maar leert u ook welke hulpverlening wanneer nodig is.

het fixeren van het hoofd bij vermoedelijk nekletsel     kinderavond

EHBO cursus

De EHBO-opleiding die door onze vereniging wordt verzorgd is compleet, inclusief de reanimatie en gebruik van AED.
Wij beschikken over een deskundig team van docenten en lotussen.
Lotussen zijn getraind in het uitbeelden van letsels en acute ziektebeelden.

De opleiding bestaat uit 8 avonden van 2½ uur, met een extra avond examentraining. In deze lessen worden alle onderdelen van de hulpverlening behandeld. In de lesavonden wordt het gebruik van de AED (Automatische Externe Defribrillator) meegenomen.

De lessen worden afgesloten met een oefen-examen, en het echte examen volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat u er met een opleiding alleen nog niet bent. Het Oranje Kruis, het overkoepelend orgaan dat verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de opleiding en de kwaliteit van de gediplomeerden, verlangt dat u competent bent.

Hiertoe moet u gedurende 2 jaar alle competenties op herhalingsavonden doorlopen. Dit betekent dat u per jaar ongeveer 4 tot 5 avonden zult moeten besteden aan het volgen van herhalingsavonden en/of workshops.

Onze vereniging verzorgt bij voldoende deelname opleidingen in het najaar (september) en in het voorjaar (januari) in wijkcentrum Ypelaer (Corellistraat 10, Tilburg Noord) op maandag.
Alle avonden beginnen om 19.45 uur en eindigen om 22.15 uur.

De onderwerpen die in de 8 lessen behandeld worden zijn:

• Inleiding en volgorde eerste hulpverlening
  • Letsels en ziekten met gevolgen voor het bewustzijn
  • Letsels en ziekten met gevolgen voor de ademhaling
  • Reanimatie & gebruik AED voor volwassenen, kinderen en baby's
  • Letsels en ziekten met gevolgen voor de circulatie
  • Overige letsels en ziekten, wonden en verbanden
  • Letsels van armen en benen (kneuzingen en botbreuken)
  • Gezichtsletsels, steken en beten, ziekteklachten en kinderziekten.

Voor de kosten die verbonden zijn aan de opleiding en het vervolg verwijzen wij u naar de pagina kosten.

Kosten EHBO-cursus worden vergoed!
    Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering worden de kosten (of een deel daarvan) vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.

Omdat dit per verzekeraar verschilt moet u zelf contact opnemen met uw verzekeraar.

Eerste Hulp aan Kinderen

Speciaal voor mensen die veel omgaan met kinderen wordt er een speciale cursus gegeven. De onderwerpen en de hulpverlening richt zich uiteraard vrijwel volledig op de Eerste Hulp aan Kinderen. De cursus kent geen examen, na afloop wordt het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis aangevraagd. Dit is een erkend certificaat voor o.a. gastouders en medewerkers van de kinderopvang

De cursus bestaat uit 4 lesavonden van 3 uur.

Naast de noodzakelijke theorie zal veel tijd besteed worden aan het leren en oefenen van vaardigheden nodig om de juiste hulp te kunnen verlenen. En hoe gek het ook klinkt: het is vaak belangrijker te weten wat u zeker niet moet doen dan wat u wel kunt doen.

Dezelfde onderwerpen als bij de EHBO cursus komen aan de orde. Alleen nu ge-ent op kinderen en baby's.

Als we u overtuigd hebben van de noodzaak om deze cursus te volgen dan verwijzen we u naar de contactpagina.

Datum: 05 juli 2018