Activiteiten

De vereniging organiseert diverse activiteiten, zoals herhalings-/oefenavonden en verdiepingsavonden

Hieronder zullen wij trachten een kleine bloemlezing te geven over de activiteiten die wij als vereniging nastreven. Als u nog meer wil weten neem dan even contact met ons op.

Oefenavonden

Afwisselende herhalings-/oefenavonden
We proberen de herhalingsavonden zo aantrekkelijk mogelijk te houden zodat de EHBO-ers met plezier naar deze avonden toegaan en voldaan weer naar huis gaan. Ook worden onderwerpen behandeld die niet tot de basisstof van de EHBO behoren, waardoor er een verdieping van kennis komt, en ook op deze manier de lessen interessant blijven. Hierdoor heeft de EHBO-er een plezierige en leerzame avond en haar of zijn omgeving heeft een EHBO-er in de buurt die op vaardige wijze hulp kan verlenen.
Wij trachten dit te bereiken door afwisseling aan te brengen in vormgeving en onderwerpen. Het feit dat we de beschikking hebben over meerdere kaderinstructeurs is al een basis om afwisseling te krijgen in de wijze waarop de avond is ingericht.

Automatische verlenging
De EHBO-stof is verdeeld in een aantal verschillende hoofdgroepen en per hoofdgroep is door het Oranje Kruis beschreven wat een hulpverlener daarover moet weten, dit wordt beschreven in zogenaamde "eindtermen." Tijdens de herhalingslessen worden de hoofdgroepen behandeld en de daarbij behorende eindtermen afgetekend. Een hulpverlener moet kunnen aantonen dat hij of zij alle eindtermen beheerst voor automatische verlenging.

Eens in de twee jaar moeten alle onderdelen gevolgd zijn, de levensreddende onderdelen twee keer.

Als je slim plant kun je in 4 of 5 avonden per jaar aan deze voorwaarden voldoen. In de praktijk echter wordt gepland op interessante onderwerpen waardoor de meeste leden ruimschoots hun "eindtermen" halen.

Extra verdiepingsavonden

Tijdens deze verdiepingsavonden wordt nieuwe kennis aangedragen, bestaande kennis verbreed of verdiept. Soms kan dat leiden tot een aanvullende certificaat. Te weten: Eerste Hulp bij Wandelletsel.

indruk van een workshop

Andere voorbeelden van een verdiepingsavond:
  • Hulpverlening bij evenementen
  • Ouderkamer
  • Hoe om te gaan met meerdere slachtoffers

Kinderavonden

Dit is een avond waarbij de hulpverlening aan kinderen centraal staat. Kinderen van de leden en gastouders worden uitgenodigd om zich door lotussen te laten grimeren en te instrueren. Deze junior lotussen worden daarna door de ouders of andere leden geholpen. Degenen die eerder aan zo'n avond hebben meegewerkt zullen be-amen dat de inzet en het spel van de kinderen buitengewoon indrukwekkend is.

indruk van de kinderavond

Andere activiteiten

• Herhalingslessen voor gastouders en leden die alleen Eerste Hulp aan Kinderen - certificaat hebben.
         Speciaal voor leden en gastouders met het EHAK-certificaat organiseren we avonden waarbij er tijdens de lessen alleen kinderletsels en kinderziekten aanbod komen.
  • Herhalingslessen Reanimatie en AED gebruik
         Deze avonden worden in carrouselvorm gegeven waarbij het accent ligt op het reanimeren en het gebruik van AED maar waarbij ook de meeste levensreddende handelingen nog even de revue passeren.

Datum: 05 juli 2018